Meditaties Advent 2021

In de Adventstijd verzorg ik elke dag, behalve zondag, een meditatie, een korte uitzending via Radio Bloemendaal. Het thema is ‘Van U is de toekomst’, het jaarthema van de PKN. Hoe ziet die toekomst van God eruit? De profeten van Israël dromen van Gods toekomst. En in Jezus hebben wij die toekomst van God nabij zien komen, zien dagen. Dat sluit mooi aan bij Advent, in de weken van Advent leven we immers toe naar de komst van Jezus. “Advent is dromen dat Jezus zal komen’ zo gaat dat mooie Adventsliedje van Hanna Lam.

We laten ons inspireren door klassieke teksten uit de profeten, psalmen, evangelieverhalen en de brieven. Teksten die al eeuwen in de kerk juist in deze weken van Advent zijn gelezen. We verbinden ze met onze tijd en we luisteren naar prachtige muziek en poëzie.

De eerste uitzending is op maandag 29 november. De uitzendingen beginnen om 10:30 uur, duren 10-15 minuten. Na afloop staat de uitzending on-line voor wie op een ander moment wil (terug)luisteren. De luisteraars van Radio Bloemendaal die via een speciale internetradio luisteren kunnen om 10:30 uur en om 19:30 uur de radio aanzetten.

Je kunt je abonneren op een dagelijkse E-mail met een link naar de uitzending en een foto meditatie. Was je bij vorige meditaties ook geabonneerd op zo’n dagelijks mail, dan ontvang je de mails automatisch. Was je nog niet eerder geabonneerd? Dan kunt je je HIER aanmelden.