Over Juup

Ik ben geboren in Haarlem in een vrijzinnig Hervormd gezin; niet erg kerkelijk, maar wel een gezin waar het gesprek over geloof en cultuur aan de eettafel werd gevoerd. Mijn moeder had een liefde voor poëzie en dat heeft zij aan mij doorgegeven. Na de middelbare school heb ik een bachelor Bedrijfseconomie gehaald. Ik heb 15 jaar gewerkt in de ICT o.a. als consultant.

Op latere leeftijd  ben ik theologie gaan studeren. Dat lijkt een ommezwaai, maar in werkelijkheid viel dat wel mee. Ik ben altijd bezig geweest met geloofsvragen, met zingeven en zinzoeken.

Ik ben getrouwd met Jaap, samen hebben we drie kinderen. Ze zijn alle drie getrouwd en we zijn de trotse grootouders van drie kleinkinderen. Voor het werk van Jaap hebben we een aantal jaren in de Verenigde Staten gewoond. In Amerika kreeg ik de kans om aan Yale Divinity School te studeren. Ik heb mijn doctoraal examen uiteindelijk behaald aan de Universiteit van Amsterdam en mijn kerkelijk opleiding heb ik in Leiden afgerond.

In 2004 ben ik bevestigd in het ambt van predikant in Het Witte Kerkje in Huis ter Heide (Zeist). Daarna ben ik predikant geweest bij de Nederlandse kerk in London. Een bijzondere plek en een bijzondere tijd. We hebben een liefde voor Engeland aan deze periode over gehouden.

Van Londen ging ik naar Edam. Van de grootste stad in Europa naar een heel klein, mooi stadje. Met prachtige kerken. In 2016 ben ik met (vervroegd) emeritaat gegaan.

Na mijn emeritaat heb ik in Bloemendaal tot december 2020 parttime gewerkt als predikant voor structurele hulpdiensten. De nadruk van mijn werk in Bloemendaal lag op ouderenpastoraat. 

Preken doe ik nog steeds heel graag. Graag ga ik in gesprek met mensen. Ik blijf een zoeker. Poëzie, muziek en kunst hebben mijn warme interesse

Radio Bloemendaal

Regelmatig verzorg ik met veel plezier een uitzending op Radio Bloemendaal. Via mijn nieuwsbrief houd ik u op de hoogte van deze uitzendingen.

Nieuwsbrief

Rond een serie radioprogramma’s of meditaties verstuur ik nieuwsbrieven met ene link naar de uitzending en een foto meditatie. 

Contactformulier

Heeft u vragen of opmerkingen? Briljante tips? U kunt via dit formulier contact met mij opnemen!